— maandag 27 februari 2012, 10:51

Ruben L. Oppenheimer weg bij De Limburger/Limburgs Dagblad

Laatste wijziging: 5 maart 2012, 11:53

De Maastrichtse cartoonist Ruben L. Oppenheimer, die werkt voor diverse landelijke media is met een “onoverkomelijk verschil van inzicht” vertrokken bij dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. Volgens Oppenheimer werd hij zo beknot in zijn intellectuele vrijheid dat hij enkel kon opstappen.

Hoofdredacteur Huub Paulissen van de betrokken kranten verklaart tegenover Dichtbij Maastricht groot respect te hebben voor Oppenheimer als politiek tekenaar, maar ligt een “opeenvolging van niet nagekomen afspraken” aan het conflict ten grondslag.
In stadskrant De Ster zegt Oppenheimer dat er vrijwel elke week een conflict was, meestal met een verzoek tot aanpassing.
Paulissen noemt cartoons met expliciete beschuldigingen als voorbeeld. Ook zou Oppenheimer tegen afspraken in exclusieve cartoons op onder meer Facebook hebben gezet.

Oppenheimer noemt politiek cartoons een belangrijk gereedschap om kranten een eigenzinnig gezicht te geven. “Het respect en een goede communicatie waren bij De Limburger zoek”, aldus de cartoonist, die hoopt bij een ander Limburgs medium onderdak te vinden.

Bekijk meer van

Transfers Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.