— woensdag 23 december 2009, 12:30

RTL Nieuws wint zaak van DNB over DSB

RTL Nieuws mag de vertrouwelijke documenten over DSB van de Nederlandsche Bank (DNB) laten staan op de website. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald in een kort geding. DNB was van mening dat het geheime stukken betrof en wilde dat RTL ze verwijderde. De rechter oordeelde dat de belangen van RTL zwaarder wegen dan die van DNB. Overigens is er nog een tweede rechtszaak tegen RTL Nieuws. Die heeft betrekking op de berichtgeving over de Eindhovense pedoseksueel Sytze van der V. Hij eist een rectificatie en een schadevergoeding omdat RTL Nieuws meldde dat Van der V. na zijn vrijlating in september opnieuw contact had gezocht met de minderjarige jongens die hij eerder seksueel had misbruikt. Van der V. ontkent dat.

Bekijk meer van

RTL

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.