training eu starters

— donderdag 1 maart 2018, 10:51 | 0 reacties, praat mee

RTL Late Night zonder Humberto: reacties

© Sander Koning / ANP

De overstap van Twan Huys van NTR naar RTL maakt de tongen los, niet in de laatste plaats vanwege het onvrijwillige vertrek van Humberto Tan. We keken wat er zoal over de opmerkelijke stoelendans wordt gezegd: van 'onterechte media-hetze' tot 'de volgende fase'. Laatste wijziging: 3 juli 2018, 13:02

Humberto Tan gaf in de uitzending al aan het niet eens te zijn met het besluit. Frits Spits, die woensdagavond te gast was, noemde het aan tafel een opportunistische beslissing van het zendermanagement. “Ik vind dat de laatste tijd in de kranten tegenover dit programma en jou een hetze is gevoerd waar ik de rationaliteit geen moment van heb begrepen.” Spits zegt dat RTL onterecht zwicht voor stemmen uit de pers en kijkcijfers. “Het is raar dat we in Nederland voortdurend geregeerd worden door kijkcijfers en dat de kwaliteit niet telt. Ik vind dat onverdiend.”

RTL-programmabaas Erland Galjaard beargumenteert zijn keuze in een persbericht. “Om tot nieuw succes te komen, moeten we onze late avond opnieuw uitvinden. Met Twan en zijn vaste eindredacteur Marij Janssens halen we journalisten van formaat in huis, programmamakers vooral, die met hun brede kennis en gevarieerde achtergrond de aangewezen personen zijn om RTL Late Night naar de volgende fase te brengen.”

AD-columniste Angela de Jong gaf eerder al harde kritiek op het programma. Zo vroeg ze zich eerder zelfs af of Tan niet “uit zijn lijden moest worden verlost”. Ze verwacht met de komst van Twan Huys een heel andere RTL Late Night: “Veel journalistieker en misschien nog wel zwaarder dan Pauw en Jinek op dit moment zijn. Is dat wel wat de RTL-kijker wil?” Volgens De Jong lijkt het erop dat RTL haar focus op de doelgroep 20-49 jaar hiermee laat vervallen.

Opzij is kritisch over het vertrek van Tan. “De omroepgroep – RTL – die ons dagelijks verrast met al maar grotere bagger ontslaat het zo ongeveer enige kwalitatieve lichtpuntje dat RTL heeft te bieden.” [...] “We gunnen Humberto – bij een andere omroep – een wraak die z’n weerga niet kent: als serieuze concurrent van de Pauws en Jineks van deze wereld. En zonder de dwang om elke avond weer derderangs ‘sterren’ te moeten interviewen omdat RTL daar in een ander programma de kaarten op zet.”

Ook op Twitter maakte de transfer de vingers los:

 

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.