— vrijdag 28 oktober 2016, 08:57 | 0 reacties, praat mee

RTL-journalist al ver voor overstap in gesprek met VVD

Beeld: YouTube/RTL Nieuws

Voormalig RTL-journalist Kees Berghuis was al vier maanden voordat hij overstapte naar de VVD in gesprek met de politieke partij. Tijdens dat contact besprak hij een mogelijk Kamerlidmaatschap, zonder daar zijn werkgever over in te lichten. Laatste wijziging: 28 oktober 2016, 09:07

Dat meldt NRC (betaalde link) op basis van gesprekken met meerdere betrokkenen bij de VVD. Berghuis stapte in maart vorig jaar op bij RTL Nieuws en werd hoofd voorlichting bij de VVD. Ten tijde van zijn overstap zou hij nog in beeld zijn als mogelijke kandidaat-Kamerlid.

Media-ethicus Huub Evers reageert tegenover NRC kritisch op de handelswijze van Berghuis, die sinds 2006 chef van de politieke redactie van RTL Nieuws was. “Als je de ambitie hebt om voor de VVD in de Kamer te gaan, kun je dat niet onder de pet houden, terwijl je ondertussen de VVD kritisch volgt. Zelfs als het je verslaggeving voor de buitenwereld niet beïnvloedt.”

Volgens RTL Nieuws-hoofdredacteur Pieter Klein hebben de ambities van Berghuis geen invloed gehad in zijn berichtgeving. Berghuis zelf wenst volgens NRC niet te reageren.

Bekijk meer van

Kees Berghuis

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.