— donderdag 29 juli 2021, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Roddelsite Gawker probeert een reboot

Gawker keert terug, na vijf jaar geleden in faillissement te zijn gedreven door kostbare rechtszaken.

Roddelsite Gawker is opgestaan uit de dood. De nieuwe hoofdredacteur Leah Finnigan, die in het verleden ook voor Gawker werkte, vertelt in een openingsartikel dat ze vorig jaar door de huidige eigenaar werd benaderd, maar absolutely no way in hell zin had in de klus.

Dit jaar kwam de vraag opnieuw en Finnigan zegt dat herinneringen aan de tijd bij Gawker haar overtuigden. “Ik dacht hoe er vroeger nog wat te lachen viel op internet. Ik lachte veel toen ik nog bij Gawker werkte en ik lachte veel om stukken op Gawker.”

De gestripte boedel van Gawker ging sinds 2016 langs veel wisselende eigenaren. Huidige eigenaar Bustle Digital Group ziet er brood in de site weer op te starten. “Het merk Gawker was giftig, maar wordt vreemd genoeg ook bewonderd”, schrijft Finnigan. “Een eigenaardige combinatie.”

Ze besloot op het aanbod in te gaan; Finnigan werkte voor een andere site van Bustle die de coronacrisis niet overleefde. Ze zegt dat het nieuwe Gawker anders zal zijn dan de roddelsite van weleer. Finnigan: “De huidige regels rondom beschaafde omgang betekenen dat, nee, Gawker niet precies kan zijn wat het ooit was, maar we zullen ons best doen het verleden te eren en de hier-en-nu te omarmen.” Meer bij Gawker

Bekijk meer van

Gawker

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.