— vrijdag 13 juli 2007, 10:01

Reuters-fotograaf gedood in Irak

Een Iraakse fotograaf in dienst van het Britse persbureau Reuters en zijn chauffeur zijn donderdag in een wijk in de Iraakse hoofdstad Bagdad om het leven gekomen. Getuigen meldden dat de twee een gebouw fotografeerden toen een Amerikaanse helikopter een luchtaanval uitvoerde. De aanval trof onder meer een minibus die gewonden ophaalde. Hierbij kwamen de journalisten die vlakbij stonden om het leven. Volgens getuigen namen Amerikaanse soldaten vervolgens de fotocamera mee. In Irak zijn sinds maart 2003 nu zes Reuters-werknemers om het leven gekomen. Volgens cijfers van het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) zijn sinds het begin van de oorlog al zeker 109 journalisten en 39 man ondersteunend personeel in Irak omgekomen. Meer bij Reuters

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.