— maandag 4 mei 2020, 08:54 | 0 reacties, praat mee

René van der Gijp na uitzending belaagd door drie mannen met hamers

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen van Voetbal Inside - © ANP

Voetbalanalist René van der Gijp is vorige week maandagavond na de uitzending van Veronica Inside belaagd door drie gemaskerde mannen met hamers.

“Ze stonden echt als een wilde te slaan”, vertelt hij vrijdagavond in’ ‘Veronica Inside’. “Het was echt een aanslag, ik zweer het je.”

“Als je er op een gegeven moment doorheen komt en je krijgt één klap van zo’n hamer, dan ben je dood”, vertelt de voormalig oud-profvoetballer aan tafel. “Je schrikt je echt de pleuris. Wat ik niet wist is dat ik glas heb in deze auto waar je niet doorheen komt. Normaal is het één klap en klaar, maar hier kwamen ze gewoon niet doorheen”, aldus Van der Gijp.

“In het begin heb ik nog getoeterd. Ik dacht: die stoppen wel, maar dat ging niet gebeuren”, gaat hij verder. “Toen ben ik achteruit de straat uitgereden en heb ik mijn zoon gebeld.” Zijn zoon belt vervolgens de politie, die gelukkig snel ter plaatse is.

Waarom de mannen juist hém moesten hebben, weet hij niet. “Ik heb eigenlijk ook niet zoveel zin om daarover te speculeren.” Wel heeft hij zo zijn vermoeden: “Het kan mijn Rolex zijn, het kan de auto zijn of ik kan het zijn.

Wel gaat hij ervan uit dat de mannen tot dezelfde groep behoren die in februari inbraken in zijn woning. Toen werden er horloges en zonnebrillen gestolen. Meer bij RTL Nieuws / NU.nl

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.