— maandag 6 april 2020, 15:00 | 0 reacties, praat mee

reMarkable 2: papier in de herhaling

Ook de tweede generatie reMarkable probeert geen allround tablet te zijn, maar blijft tekst voorop stellen.

De reMarkable uit Noorwegen is een digitaal notitieblok dat hard z’n best doet op gewoon papier te lijken. Ik schreef er voor deze rubriek al eens over, maar de volgende versie komt eraan: de reMarkable 2.

Geen prijs voor originaliteit qua naamgeving kortom, maar de nieuwe versie voert wel een reeks nuttige verbeteringen door. Zo is de responstijd van het scherm als je er op schrijft flink verbeterd, werd de batterijduur verlegd tot twee weken (drie keer langer dan de eerste variant, aldus de fabrikant) en gebruikt de tablet voor laden en data-transfer nu het universele usb-c.

De meegeleverde pen heeft een digitale gum op het eind en klikt met een magneetje vast.  De tablet is puur gericht op tekst: wel handschriftherkenning, notities in de cloud opslaan, stukken lezen, pdf’s van opmerkingen voorzien… maar geen potje Candy Crush.

De tweede reMarkable kost in de vooruitbestelling 399 euro, flink goedkoper dan de eerste editie. De eerste uitlevering is overigens pas in augustus. Meer bij reMarkable

Bekijk meer van

reMarkable

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.