website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Regio begint streektaalradio

Sander Lindenburg — Geplaatst in radio op vrijdag 19 maart 2010, 08:44

Nieuws

In de radiostudio van Omroep Gelderland in Arnhem vindt vrijdag 26 maart de presentatie plaats van www.allesplat.nl, een nieuw internetradiostation dat zich geheel richt op muziek in de streektaal. De website, een initiatief van Omroep Gelderland en de Overijsselse omroep RTV Oost, zendt 24 uur per dag streektaalmuziek uit in streaming audio. Ook zijn de wekelijkse columns van de Twentse cabaretier ‘Helligen Hendrik’ terug te vinden op de site. Het is de bedoeling dat in de nabije toekomst ook opnamen uit de archieven van Omroep Gelderland en RTV Oost terug te luisteren zijn. De omroepen hebben de beschikking over een schat aan materiaal in de streektaal, zoals de radioprogramma’s van Arie Ribbers bij Omroep Gelderland en de dialectkoffieconcerten van Radio Oost. Op termijn willen beide regionale omroepen een breed internetplatform aanbieden met alles op het gebied van streektaal en streekcultuur.

2 reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Mo Roso, 19 maart 2010, 15:51

    Da’s geen nieuws - heeft L1 al een jaar.
    “Het dialectmuziekprogramma Plat-eweg van L1 Radio heeft sinds begin maart 2009 een eigen 24-uurs internetkanaal. L1 is de eerste regionale omroep die op deze manier zijn aanbod uitbreidt. “

  2. 2. Mo Roso, 19 maart 2010, 16:10

    Overigens felicitaties voor RTV Oost - iedere zender die meer aandacht heeft voor streekcultuur en -geschiedenis verdient complimenten.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.