training eu starters

— donderdag 16 juli 2015, 14:54 | 0 reacties, praat mee

Regering Cameron onthult ingrijpende BBC-plannen

Andy Rain / EPA

In een nieuw beleidsstuk van de Britse minister voor Cultuur John Whittingdale wordt gekeken naar de mogelijke opzet van de BBC. In het zogenoemde green paper - een discussiestuk, geen concrete plannen - wordt onder meer voorgesteld of de BBC misschien als abonnementsdienst verder moet. Whittingdale stelt dat de BBC fors is gegroeid in omvang en aantal taken dat het uitvoert. Misschien moet daar een einde aan komen, aldus het stuk. Ook de missie "alles te zijn voor alle mensen" zou in de toekomst niet langer vol te houden zijn. Laatste wijziging: 16 juli 2015, 16:09

Uit onderzoek zou blijken dat het niet langer strafbaar stellen van het niet-betalen van kijk- en luistergeld problematisch is. De regering Cameron wilde zo’n decriminalisation maar volgens een studie is dat gezien de huidige wijze waarop de BBC wordt gefinancierd een slecht idee. Het systeem van een license fee zou echter onhoudbaar zijn. Whittingdale stelt in het green paper meerdere alternatieven voor een herziening van het kijk- en luistergeld voor. Alternatieven zijn een belasting per huishouden óf een ‘hybride’ manier om de omroep te financieren.

Het gaat volgens The Guardian om de meest verregaande voorstellen over de opzet van de 92-jarige omroep.

Bekijk meer van

BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.