— maandag 29 juli 2013, 13:27 | 0 reacties, praat mee

Redacties Sp!ts en Metro samengevoegd

De redacties van de gratis ochtendkranten Sp!ts en Metro worden per 1 augustus samengevoegd. De eigenaar, de Telegraaf Media Groep (TMG), wil zo geld besparen en de titels beter van elkaar onderscheiden, aldus Robert van Brandwijk. Hij is nu hoofdredacteur van Metro en gaat de nieuwe combinatie leiden.

Jan-Jaap de Kloet, hoofdredacteur van Sp!ts gaat ‘wat anders doen’, aldus Van Brandwijk. Beide titels hadden ongeveer 20 fte, in de nieuwe opzet zijn dat er 33. Bij de inkrimping, die de afgelopen maanden is voorbereid, moeten 3 mensen gedwongen vertrekken.

Van Brandwijk: ‘We hebben vooral minder chefs, van 9 of 10 naar 4. Er is minder regie nodig.

In de nieuwe opzet gaat Sp!ts zich nog meer toeleggen op entertainment, sport en een wat jongere doelgroep. De krant krijgt drie nieuwe columnisten van wie Van Brandwijk de namen nog niet vrij geeft. Metro blijft zich richten op nieuws en gaat daarnaast meer aandacht besteden aan personal finance.

Volgens Van Brandwijk is er toekomst voor beide titels: ‘Het is wel eens beter gegaan, maar Metro als onderdeel van Metro International, maakte vorig jaar nog winst. Beide titels hebben een eigen publiek opgebouwd en dat willen we nu nog beter gaan bedienen.’

Bekijk meer van

TMG Spits Metro

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.