— woensdag 8 juni 2016, 09:27 | 0 reacties, praat mee

‘Reclamebestedingen in 2015 vrijwel ongewijzigd’

Arbeiders in de Filipijnen ontmantelen een reclamebord, voorafgaand aan een storm | Mark R. Cristino / EPA

Hoewel de economie alweer een tijdje aantrekt, zijn de mediabestedingen in 2015 niet verder gegroeid. In 2014, toen het herstel begon, stegen mediabestedingen met twee procent, maar ondanks doorzettende groei werd in 2015 hetzelfde bedrag uitgegeven. "De ontwikkeling van de netto mediabestedingen liep daarmee uit de pas ten opzichte van de economie", aldus vakblad Adformatie.

In totaal werd volgens onderzoeker Nielsen in 2015 4,62 miljard euro door adverteerders besteed, een daling van 0,1 procent. Er werd meer geadverteerd op internet, buiten op straat (abri’s, billboards e.d.), op televisie en in de bioscoop. Andere mediatypen zagen minder advertentie-inkomsten, aldus het nog te verschijnen Nielsen Jaarrapport Netto Mediabestedingen 2015.

Adformatie merkt op dat bioscopen een forse groei zagen. Met 6,8 procent is dat zelfs de grootste groei in 10 jaar. De daling bij printmedia is volgens Adformatie bezig met een stabilisatie: de daling (want daar blijft sprake van, red.) in 2015 is gelijk aan die in 2014. De daling is bovendien minder groot dan in voorgaande jaren 2012 en 2013. Meer bij Adformatie

Bekijk meer van

Nielsen Adformatie

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.