data als kans

— maandag 9 maart 2020, 12:09 | 0 reacties, praat mee

UPDATE: Rechtszaak van start tegen verdachten van aanslag op Telegraaf-gebouw

© Koen van Weel / ANP

UPDATE In de extra beveiligde Amsterdamse rechtbank de Bunker is vandaag het proces begonnen tegen de verdachten die volgens justitie verantwoordelijk zijn voor de aanslag op het Telegraaf-gebouw, meldt De Telegraaf. Twee hoofdverdachten hebben bij de start van hun strafzaak elke betrokkenheid ontkend. Er staan in totaal 11 verdachten terecht. Laatste wijziging: 9 maart 2020, 16:56

Het kantoor van de krant werd op 26 juni 2018 geramd met een bestelbus. Er brak vervolgens brand uit, maar er vielen geen gewonden.

Er zijn meerdere verdachten aangehouden, maar drie van hen worden volgens Telegraaf-journalist Olof van Joolen verdacht van betrokkenheid bij de aanslag. Ze worden aangeklaagd voor vernieling, brandstichting en diefstal. De rest van het leveren van spullen, met name auto’s, aan de onderwereld.

Politie en justitie linken volgens Van Joolen topcrimineel Ridouan T. aan de aanslag. Volgens hem is het mogelijk een poging geweest om de misdaadverslaggevers bij De Telegraaf te intimideren.

De rechtszaak is hier te volgen via Olof van Joolen. Twee hoofdverdachten van de aanslag op het gebouw van De Telegraaf hebben bij de start van hun strafzaak elke betrokkenheid ontkend.

Lees ook:
Aanslag Telegraaf: zes verdachten langer vast (5 juli 2019)
Verdachten aanslag Telegraaf-gebouw voor de rechter (4 juli 2019)
Busje rijdt in op gevel Telegraaf (26 juni 2018)

Bekijk meer van

Ridouan T. De Telegraaf

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.