— woensdag 22 juli 2009, 11:14

Rechter verbaast zich over Wegener

UPDATE De Ondernemingskamer in Amsterdam boog zich afgelopen dinsdag over een klacht van Wegener-minderheidsaandeelhouder Governance for Owners over de voorgenomen fusie tussen Wegener en Limburg Media Groep (LMG). Bij die fusie verdwijnt de beursnotering en verliest Wegener het predikaat 'Koninklijk'. Governance for Owners is ontevreden over de fusieplannen en wil dat wordt onderzocht of Wegener zelfstandig kan blijven bestaan. Ondernemingskamer-president Huub Willems verbaasde zich tijdens de zitting over het gebrek aan overleg met aandeelhouders. "Jullie hebben de afgelopen maanden over van alles overlegd, ligt het dan ook niet voor de hand om ook dit fusievoorstel te bespreken?", vroeg Willems. Het ANP bericht dat Wegener meent dat discussies over de voorgenomen fusie op de aandeelhoudersvergadering thuishoren, niet voor de rechtbank. Governance for Owners bracht daar tegenin dat grootaandeelhouder Mecom, dat de plannen heeft bedacht, daar uiteraard niet tegen de fusie zou stemmen. Wanneer de Ondernemingskamer uitspraak doet, is nog niet bekend.

Bekijk meer van

Wegener Mecom

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.