— vrijdag 19 april 2013, 09:44

YouTube verslaat Viacom opnieuw

In een nieuwe confrontatie met het Amerikaanse mediabedrijf Viacom heeft videosite YouTube een gigantische overwinning behaald in de rechtszaak omtrent auteursrechtschendingen. In 2007 beschuldigde Viacom Google ervan op YouTube zonder toestemming tienduizenden auteursrechtelijk beschermde video’s te hebben geplaatst. Het bedrijf eiste 1 miljard dollar, maar die claim werd in 2010 afgewezen. Ook deze tweede poging loopt op niets uit voor Viacom. De Amerikaanse rechter stelt dat Youtube niet bewust auteursrechten heeft geschonden. De rechter oordeelt dat Youtube beschermd wordt door het 'safe harbor'-principe uit de Digital Millennium Copyright Act. Die regeling stelt dat websites niet verantwoordelijk zijn voor auteursrechtenschending van gebruikers als het bedrijf adequaat reageert op klachten van rechthebbenden. Viacom heeft aangegeven in hoger beroep te gaan tegen deze uitspraak. Meer bij LA Times / TechCrunch

Bekijk meer van

Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.