anner smart octo

— vrijdag 8 februari 2013, 16:17 | 0 reacties, praat mee

Reader: het beste van NRC in een app

NRC Handelsblad en nrc.next bundelen het beste van de papieren kranten in een app. Het gaat om zeven, acht verhalen per editie. NRC Reader, zoals de app heet, moet vanaf maandag 11 februari te downloaden zijn in de Applestore. De app kost 1,79 euro per week of 4,49 euro per maand. Dat bevestigt hoofdredacteur Peter Vandermeersch van NRC Handelsblad. Het idee werd circa een jaar geleden geboren. “Het gaat om een selectie van reportages, nieuws, interviews, analyses en fotoverhalen. De lay-out van de krant wordt helemaal losgelaten. De presentatie lijkt op die van Flipboard.”

Beide kranten willen met de Reader een nieuwe doelgroep aanboren. “Een groep mensen is content met de krant. Maar er is ook een groep die dagelijks niet meer dan vijftien minuten aan de krant besteedt en een groot deel van de inhoud ongelezen laat. Voor die groep gaan we het beste uit NRC Handelsblad en nrc.next selecteren.” 

Vandermeersch spreekt van een “experimenteel dingetje”. De Reader is de eerste van een aantal apps, die de twee kranten binnenkort zullen lanceren. Zo komt er een app opinie (met alle columns) en een app boeken. Als de apps succesvol blijken te zijn, volgen er meer. 

Het komend nummer van Villamedia magazine (nr. 3, 15.02.2012) bevat een uitgebreide reportage over de digitale koers van de kranten in Nederland. Alle uitgevers kiezen voor een tolpoort en ontwikkelen apps. De meeste kranten houden in de toekomst een gratis website in stand. Een uitzondering vormen het Nederlands Dagblad en het Financieele Dagblad die alle content achter een betaalmuur stoppen.


 

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.