— vrijdag 4 oktober 2019, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Rambam, Nieuwsuur, Kassa en Quote winnen dierenmediaprijzen

De uitreiking van de House of Animals Award 2019. Foto: Sylvy Maatman

Rambam heeft woensdagavond de House of Animals Award 2019 gewonnen. Het tv-programma won de prijs voor een productie waarin te zien is hoe gemakkelijk je in Nederland een exotisch dier kunt aanschaffen. De House of Animals Awards is een prijs voor media die op een uitzonderlijke manier aandacht besteden aan dierenwelzijn. Hij werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt.

Naast Rambam vielen ook Nieuwsuur, Kassa, Quote, het Klokhuis, de documentaire Forest Hope en de jeugdfilm Teef in de prijzen. Zij wonnen publieksprijzen in verschillende categorieën. Nieuwsuur pakte de prijs in de categorie actualiteitenrubriek met een item over hondengevechten en Kassa won de prijs in de categorie infotainmentprogramma met een item over misstanden in de pluimveehouderij.

Quote ontving een publieksprijs met een artikel over vlees- en eierproducten die veel geld verdienen aan dierenleed. Het artikel in kwestie werd geschreven door Kim van Keken, die in 2017 door Villamedia werd benoemd tot Journalist van het Jaar. Het Klokhuis won een prijs met een item over een rusthuis voor paarden. Meer bij House of Animals

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.