— woensdag 17 maart 2010, 12:45 | 0 reacties, praat mee

Raad van State beboet krantenuitgevers

De Raad van State heeft woensdag uitgevers van De Volkskrant, nrc.next, Trouw en het Algemeen Dagblad elk een boete van 7600 euro opgelegd wegens het zonder de juiste vergunningen inhuren van een Nigeriaanse vreemdeling als bezorger. Het geld moet worden betaald aan de minister van Sociale Zaken. De Arbeidsinspectie had de Nigeriaan in 2007 aangetroffen op een krantendistributiepunt in Voorburg. Voor hem was geen zogeheten tewerkstellingsvergunning afgegeven, wat op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen wel verplicht is. Ook het distributiebedrijf PCM (inmiddels De Persgroep Distributie) kreeg als werkgever dezelfde boete opgelegd. In april 2009 oordeelde de rechtbank Amsterdam nog dat de uitgevers niet verantwoordelijk waren voor de dagbladbezorging, omdat het niet tot de 'bedrijfseigen activiteiten' behoorde, maar de Raad van State vernietigde die uitspraak. Tegen uitspraken van de Raad van State is geen hoger beroep mogelijk. Lees de volledige tekst van de uitspraken met betrekking tot uitgevers en PCM distributie

Bekijk meer van

PCM

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.