— woensdag 12 januari 2022, 10:50 | 0 reacties, praat mee

PVV eist rectificatie van stemrecht-uitspraak Özcan Akyol

Wilders tijdens een Kamer-debat in september vorig jaar | ANP

PVV-partijleider Geert Wilders eist via zijn advocaat dat columnist Özcan Akyol een opmerking rectificeert dat de partij stemrecht wil ontnemen van Nederlanders met een moslimachtergrond. Akyol weigert met een verwijzing naar het partijprogramma, dat stelt dat mensen met een dubbele nationaliteit geen stemrecht mogen hebben noch politieke functies mogen uitoefenen. Laatste wijziging: 12 januari 2022, 10:51

“Dat is een feitelijke interpretatie van dit standpunt. Marokkaanse moslims kúnnen geen afstand doen van die nationaliteit. Cry baby. Niks geen rectificatie, dus”, aldus Akyol op Twitter.

Advocaat Geert-Jan Knoops schrijft aan Akyol dat zijn bewering iedere juiste feitelijke grondslag of basis ontbeert. Akyol moet binnen vijf dagen rectificeren, anders zijn vervolgstappen mogelijk, waarschuwt Knoops.

Tegenover het AD zegt Akyol dat de zin over dubbele nationaliteiten veel moslims treft. “Dat was mijn interpretatie van dat standpunt. Dit ga ik Knoops ook uitleggen. Als hij dan nog wil dat ik rectificeer, dan mag de rechter er een uitspraak over doen.” Meer bij AD

Bekijk meer van

Özcan Akyol Geert Wilders

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.