banner festival 23

— vrijdag 9 maart 2018, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Publieksprijs Meestervertellers 2017 naar Maartje Duin

Foto: Ka Wing Falkena

Journalist Maartje Duin heeft donderdag de Publieksprijs Meestervertellers 2017 gewonnen voor haar radiodocumentaire De Verdwijners. Met de prijs zet de Stichting Verhalende Journalistiek tien verhalen in het zonnetje waarin de maker zijn of haar thema en personages met literaire stijlmiddelen, originaliteit en emotie tot leven weet te brengen. Laatste wijziging: 9 maart 2018, 08:51

In totaal waren er 120 nominaties uit Nederland en Vlaanderen.  De prijs werd donderdagavond uitgereikt tijdens de bijeenkomst ‘Meestervertellers’ in Pakhuis de Zwijger. De makers van de tien producties die de shortlist haalden lichtten daarbij toe hoe ze hun verhaal vormgaven en welke keuzes ze daarin hebben gemaakt. Een publieksjury koos vervolgens uit de shortlist de winnaar.

In de radiodocumentaire De Verdwijners onderzocht Maartje Duin de wens en mogelijkheid om je hele leven achter je te laten, spoorloos te verdwijnen of onzichtbaar te zijn. De jury was enthousiast over de gekozen personages en beeldende scènes. De winnende productie en de negen andere genomineerden zijn terug te vinden op Meestervertellers.com.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.