website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Publieksprijs Meestervertellers 2017 naar Maartje Duin

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 9 maart 2018, 08:40

Foto: Ka Wing Falkena

Foto: Ka Wing Falkena

Nieuws Journalist Maartje Duin heeft donderdag de Publieksprijs Meestervertellers 2017 gewonnen voor haar radiodocumentaire De Verdwijners. Met de prijs zet de Stichting Verhalende Journalistiek tien verhalen in het zonnetje waarin de maker zijn of haar thema en personages met literaire stijlmiddelen, originaliteit en emotie tot leven weet te brengen.

In totaal waren er 120 nominaties uit Nederland en Vlaanderen.  De prijs werd donderdagavond uitgereikt tijdens de bijeenkomst ‘Meestervertellers’ in Pakhuis de Zwijger. De makers van de tien producties die de shortlist haalden lichtten daarbij toe hoe ze hun verhaal vormgaven en welke keuzes ze daarin hebben gemaakt. Een publieksjury koos vervolgens uit de shortlist de winnaar.

In de radiodocumentaire De Verdwijners onderzocht Maartje Duin de wens en mogelijkheid om je hele leven achter je te laten, spoorloos te verdwijnen of onzichtbaar te zijn. De jury was enthousiast over de gekozen personages en beeldende scènes. De winnende productie en de negen andere genomineerden zijn terug te vinden op Meestervertellers.com.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.