— vrijdag 8 maart 2019, 11:43 | 0 reacties, praat mee

Floris-Jan van Luyn wint Publieksprijs Meestervertellers 2018

Floris-Jan van Luyn heeft met 'The Bastard', een documentaire over een Friese fietsenmaker en een Ethiopische gevangene die halfbroers blijken te zijn, de publieksprijs Meestervertellers 2018 gewonnen.

Uit meer dan 150 producties gekozen door onze redactie van journalisten zijn de beste Vlaamse en Nederlandse verhalende producties van het afgelopen jaar uitgekozen. Met de prijs zet de Stichting Verhalende Journalistiek verhalen in het zonnetje waarin de maker zijn of haar thema en personages met literaire stijlmiddelen, originaliteit en emotie tot leven weet te brengen.

Volgens de jury balanceert het verhaal “tussen een spannend jongensboek en een familiekroniek. Een roman zoals je die niet kan bedenken”. Met de documentaire The Bastard ontrafelt Floris-Jan van Luyn op meeslepende wijze een verhaal van een familie, die worstelt met een erfenis: de zoektocht naar identiteit, erkenning en verwantschap. Een gelaagde film die haar publiek meeneemt naar Friesland, Ethiopië en Zuid-Afrika. “The Bastard laat zien hoe beslissingen die meer dan een halve eeuw geleden zijn genomen nog generaties doorwerken, en toont ook hoe complex de onderliggende redenen kunnen zijn. We zien hoe zoons een schild opbouwen, terwijl een vader zijn schild voor het eerst laat zakken. Iedereen heeft z’n eigen referentiekader, z’n eigen werkelijkheid en dat wordt niet onder de mat gepoetst.”

De winnende productie en de negen andere genomineerden zijn terug te vinden op de site van Stichting Verhalende Journalistiek

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.