Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 22 juli 2009, 08:59

Protest tegen Venezolaanse mediawet

De Venezolaanse overheid is van plan nieuwe wetgeving te introduceren, die volgens critici enkel bedoeld is om tegenstanders van regering-Chávez aan te pakken. Het commerciële en kritische station Globovisión, dat al meerdere rechtszaken tegelijk tegen zich gevoerd ziet, zal onder de nieuwe wetgeving ook uitzendfrequenties kunnen kwijtraken, hoewel die officieel nog tot 2013 zijn gegarandeerd. Onlangs overleed een van de aandeelhouders in Globovisión. De regering besloot daarop een beheersaandeel van 50 procent in het station op te eisen. Radio Caracas Televisión (RCTV) is een andere kritische zender die door de Venezolaanse autoriteiten uit de ether werd gedwongen. Het station zendt nu via de kabel uit, een optie die voor Globovisión ook nog rest. Venezuela's openbaar aanklager Luisa Ortega Díaz stelde in juli dat het tijd werd voor wetgeving om "media te kunnen straffen" als uitzendingen "angst, bezorgdheid en paniek" onder de bevolking uitlokken.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.