— maandag 26 oktober 2009, 09:02

Protest tegen Marokkaanse overheid

Een grote groep persvrijheidsorganisaties heeft per open brief geprotesteerd bij de Marokkaanse overheid tegen de beroerde staat van de persvrijheid in het land. Onder hen bevinden zich 31 leden van IFEX (International Freedom of Expression eXchange) en 24 andere, veelal Arabische en Franstalige media-organisaties. In de open brief stellen de organisaties dat de huidige jacht op journalisten en de pers "sinds de kroning van koning Mohammed VI niet zo alomvattend is". De laatste tijd zijn kranten gesloten, werden journalisten en cartoonisten veroordeeld en zijn publicaties in beslag genomen. Meestal werd er gespeculeerd over de gezondheidssituatie van de koning - hetgeen "de publieke moraal" zou hebben aangetast. Omdat volgens de autoriteiten niets mis is met de gezondheid van de koning, is een aantal publicaties ook veroordeeld wegens het verspreiden van valse informatie. In de open brief wordt opgeroepen om de wetgeving aan te passen zodat vervolging wegens smaad een stuk moeilijker wordt. Meer bij IFEX

Bekijk meer van

Marokko

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.