— maandag 23 oktober 2017, 13:07 | 0 reacties, praat mee

Problemen bij het Huis voor Klokkenluiders

Paul van Loven - © Robin van Lonkhuijsen / ANP

Het Huis voor Klokkenluiders verkeert zestien maanden na oprichting in de problemen. Ondanks 800 meldingen heeft het Huis nog geen enkel onderzoek naar een misstand weten af te ronden. Bestuursvoorzitter Paul Loven is inmiddels opgestapt. Laatste wijziging: 23 oktober 2017, 13:17

De helft van de dertig onderzoekswaardige meldingen werd op formele gronden niet-ontvankelijk verklaard.

Bij de presentatie van het jaarverslag in maart bleek al dat er twee keer zo veel meldingen ontvangen waren dan verwacht.

Bestuursvoorzitter Paul Loven is vorige week zelfs opgestapt uit onvrede over de trage gang van zaken en de groeiende frustraties bij klokkenluiders, die zich in de kou gezet voelen. Volgens woordvoerder Arjen Wilbers van het Huis voor Klokkenluiders heeft Loven met zijn vertrek ‘een signaal willen afgeven’. ‘Het Huis heeft een vliegende start gehad, met heel veel melders en verzoekers. Dat heeft grote druk op de ketel gezet. De onderzoekstaak is nieuw, en uniek in de wereld. Dat betekent dat het wiel nog uitgevonden moest worden terwijl de onderzoeksverzoeken al binnen kwamen. We hebben daardoor minder snel resultaten kunnen boeken dan we zelf gehoopt hadden.’ Meer bij NRC / de Volkskrant (betaald via Blendle)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.