onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 2 december 2020, 11:46 | 0 reacties, praat mee

Presentator en commentator Frank Kramer (73) overleden

Frank Kramer in 1981. Hij presenteerde tussen 1981 en 1984 het naar hemzelf vernoemde spelprogramma voor omroep KRO. | Herman Pieterse / ANP

Presentator, quizmaster, commentator en oud-voetballer Frank Kramer is woensdag op 73-jarige leeftijd overleden. Dat meldt biograaf Philip Kooke. Kramer was al enige tijd ziek.

UPDATE Kramer werd na zijn voetbalcarrière tv-presentator en quizmaster van programma’s als Boggle en Hints. Ook was hij lang voetbalcommentator bij Eurosport.

Twee jaar geleden kwam er met veel bombarie een eind aan zijn carrière bij Eurosport. Hij nam midden in de nacht afscheid van de kijker door hen te verrassen met liedjes, gedichten en beschouwingen. Daarbij liet hij de wedstrijd die hij moest becommentariëren volledig links liggen. Later zij hij daarover tegen het AD: “Alle aspecten van het leven zitten in die laatste uitzending. Irritatie, rancune en enige speelsheid.”

Iets later probeerde Kramer nog een plaats aan tafel bij het populaire voetbalprogramma Veronica Inside te versieren, toen hij daar te gast was: “Kijk, je hebt voor je: een man, goede ontwikkeling, welbespraakt, alles wat je kunt hebben. Als voetballer wel/niet geslaagd, niet interessant. Maar die zou aan tafel bij jullie voor balans kunnen zorgen. Ik heb een goede smaak. (...) Ik hoef hier niet elke week te zitten. Al geven jullie me de helft van jullie salaris, ik doe het.”

 

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.