website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Postcode Loterij verhoogt bijdrage Free Press Unlimited structureel

Lars Pasveer — Geplaatst in steun op donderdag 9 februari 2017, 10:36

Nieuws

Free Press Unlimited ontvangt dit jaar een bijdrage van 900.000 euro van de Nationale Postcode Loterij, een structurele verhoging van 400.000 euro. Het geeft de persvrijheidsorganisatie meer financiële ruimte om innovatie binnen de journalistiek te stimuleren.

Vorig jaar besloot “Dankzij deze bijdrage kunnen we innovatieve projecten blijven ontwikkelen waardoor Free Press Unlimited een voortrekkersrol kan blijven spelen in de mediasector”, aldus directeur Leon Willems van Free Press Unlimited.

De goededoelenorganisatie steunt Free Press Unlimited al sinds 2011 en besloot vorig jaar de samenwerking met nog minstens vijf jaar te verlengen. Dankzij de bijdragen kon ook een Postcode Loterij Fonds voor journalisten worden opgezet, waaruit Nederlandse journalisten aanvragen kunnen doen voor kwaliteitsreportages in ontwikkelingslanden.

Willems: “We zijn ontzettend blij met de financiële, publicitaire en morele steun waarmee de Postcode Loterij het belang onderstreept dat zij hecht aan het werk van Free Press Unlimited. Persvrijheid staat bijzonder onder druk en met de verhoging van de structurele bijdrage kunnen wij nog meer journalisten wereldwijd ondersteunen en persvrijheid bevorderen.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Mag Inspiration Day