training eu starters

— dinsdag 25 oktober 2022, 11:53 | 0 reacties, praat mee

Poolse verdachte in zaak Peter R. de Vries nog 90 dagen vast

Peter R. de Vries - © ANP / Robin Utrecht

De 30-jarige Poolse man die vorige maand werd opgepakt in Polen op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op Peter R. de Vries blijft nog negentig dagen vastzitten. Dat meldt het Landelijk Parket dinsdag. De Pool zal samen met de drie andere verdachten op 6 januari verschijnen op een openbare pro forma zitting over de aanslag. Laatste wijziging: 25 oktober 2022, 11:56

De man werd eind september aangehouden door de Poolse politie en overgeleverd aan Nederland. Hij wordt ervan verdacht te hebben geholpen bij de voorbereiding van de aanslag. De man is medeplichtigheid aan moord met terroristisch oogmerk ten laste gelegd. Verder zit hij vast voor vuurwapenbezit en deelname aan een criminele organisatie.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij. De Poolse verdachte woonde ten tijde van de aanslag in Rotterdam.

De drie andere verdachten werden al eerder aangehouden. Tegen de de 27-jarige Poolse man die vermoedelijk de schutter is en zijn chauffeur is een levenslange gevangenisstraf geëist.

Bekijk meer van

Peter R. de Vries

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.