persveilig seminar

— donderdag 18 augustus 2011, 12:27 | 2 reacties, praat mee

Polak presenteert mediaprogramma Vara

Clairy Polak gaat vanaf 4 november een mediaprogramma voor de Vara presenteren, dat als werktitel ‘De Waan’ heeft gekregen. Het programma wordt uitgezonden op vrijdagavond, tussen negen en half tien - vanaf locatie: gekozen is voor het door Dudok ontworpen raadhuis in ‘mediastad’ Hilversum. Volgens eindredacteur Wim van Klaveren krijgt het programma een iets ander format dan De Leugen Regeert, dat werd gepresenteerd door Felix Meurders en zich voornamelijk richtte op ‘leugens en halve waarheden’ in de journalistiek. Van Klaveren: ‘Wij zullen ons ook richten op het blootleggen van de mechanismen in de media. Waarom is een bepaald onderwerp bijvoorbeeld vijf dagen achtereen opening krant en hoor je er daarna bijna niets meer over’. De Vara zal het komend seizoen, behalve Zembla, geen algemeen actualiteitenprogramma meer maken. Begin maart trok de EO de stekker uit Uitgesproken, waarin de Vara – naast WNL en EO - participeerde. Laatste wijziging: 18 augustus 2011, 14:45

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Rob Visser, 22 augustus 2011, 02:03

Het lijkt me heel interessant als de mechanismen achter de blunders en vertekeningen kunnen worden belicht. Ik hoop wel dat toepassing van sociale media deel uitmaakt van de formule, zodat er echt sprake kan zijn van interactie met kijkers.

Olivier, 22 augustus 2011, 08:29

En dat de redactie in tegenstelling tot die van de voorganger wel aan wederhoor gaat doen. Was altijd zo bijzonder. Anderen affikken, maar zelf geen haar beter zijn. En oh ja, laat alsjeblieft die vreselijke Van Jolo buiten de uitzendingen. Het is me nog steeds een raadsel waarom die man als een geweten van de vaderlandse journalistiek werd gepresenteerd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.