persveilig seminar

— vrijdag 27 januari 2023, 12:31 | 0 reacties, praat mee

Pointer komt met Pop-up redactie in Gelderland

Onderzoeksjournalisten van Pointer, het journalistieke onderzoeksplatform van de KRO-NCRV, gaan een maand lang onderzoek doen in Gelderland. Dat doen ze vanuit een Pop-up redactie in een oud winkelpand in het centrum van Ede. Daar kan iedereen tussen 1 en 25 februari langskomen om tips en ervaringen te delen. Deze tips zullen de basis vormen voor een radio- en tv-uitzending die dit voorjaar worden uitgezonden. Laatste wijziging: 27 januari 2023, 12:38

Samen met Omroep Gelderland en Bureau Spotlight duiken de onderzoeksjournalisten van Pointer in bekende en onbekende dossiers die door inwoners worden aangekaart. De resultaten van het regionale onderzoek krijgen een landelijk platform in de vorm van diverse online artikelen en een radio- en tv-uitzending.

‘Tijdens eerdere pop-up redacties werden we blij verrast door de enorme aanloop en de uiteenlopende onderwerpen waar de inwoners mee langskwamen’, vertelt coördinator Pim Peterse. ‘Natuurlijk zijn niet alle onderwerpen geschikt voor verdiepend onderzoek, maar het heeft een paar goede en belangrijke verhalen opgeleverd. Ik verwacht dat we dit in Ede op de Grotestraat ook gaan meemaken.’

Meet-up en onderzoekstafels
Op woensdag 1 februari organiseert de pop-up redactie bovendien een meet-up in de Ericakerk om kennis te maken met inwoners van Ede. Ook organiseert Pointer op de zaterdagochtenden ‘onderzoekstafels’ waar inwoners samen met de journalisten onderzoek gaan doen. Tijdens deze sessies wordt dieper ingegaan op de onderwerpen die in de pop-up redactie zijn aangedragen. De onderzoeksjournalisten laten daarnaast zien hoe ze te werk gaan en welke keuzes ze maken waardoor de deelnemers als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen in het onderzoek.

Ede is de derde stad waar Pointer neerstrijkt met een pop-up redactie. Eerder waren er pop-up redacties in Almelo en Heerlen. In 2023 volgen nog drie steden. Uitzending iedere zondag om 19:30 uur op NPO Radio 1. De pop-up uitzending vanuit Ede vindt plaats op zondag 12 maart om 19:00 uur.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.