— dinsdag 11 mei 2021, 08:39 | 0 reacties, praat mee

Pointer en Argos maken kans op Sigma Award

Het datajournalistieke platform Pointer van KRO-NCRV en Argos (VPRO, Human) zijn genomineerd voor een Sigma Award 2021, de wereldwijde prijzen voor de beste datajournalistiek.

Het is het tweede jaar dat deze prijs wordt bestaat, maar het grote verschil met vorig jaar is dat er dit jaar slechts twee categorieën zijn: single project en portfolio. Pointer en Argos zijn genomineerd in de categorie single project, samen met 106 andere projecten

Pointer is genomineerd met het project ‘Vastgoedboeken van de Duitse bezetter’, een overzicht van Joods vastgoed dat in de Tweede Wereldoorlog is afgepakt en vervolgens door oorlogskopers is buitgemaakt. Pointer ging op zoek naar verhalen achter deze transacties.

Argos maakt kans op een Sigma Award met ‘Money to Burn, een multimediaal, een grensoverschrijdend onderzoek naar de onverwachte gevolgen van Europa’s zoektocht naar duurzame energie als opvolger van fossiele brandstof en de gevolgen voor de bossen in Estland. Eerder werden ze ook al genomineerd voor een European Press Prize met dit project.

 

Bekijk meer van

Sigma Award Pointer Argos

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.