e learning nvj

— vrijdag 29 mei 2015, 09:17 | 2 reacties, praat mee

Poetin: dode militairen zijn staatsgeheim

De Russische president Vladimir Poetin heeft informatie over omgekomen militairen in vredestijd tot staatsgeheim bestempeld. Hij tekende daarover donderdag een decreet. Een woordvoerder van de president wilde niet zeggen waarom Poetin die stap heeft genomen. Tot op heden werden alleen de verliezen van Russische troepen in oorlogstijd beschouwd als staatsgeheim. Laatste wijziging: 29 mei 2015, 09:42

Mensenrechten- en persvrijheidorganisaties spreken over een nieuwe aanval op de vrijheid van meningsuiting en beschuldigen Poetin er van wat te verbergen hebben. Eerder deze maand presenteerden activisten van de oppositie een rapport waarin stond dat vorig jaar zomer en begin dit jaar zeker 220 Russische militairen zijn gedood in Oekraïne. Poetin ontkent dat Russische troepen in Oekraïne aan de kant van pro-Russische separatisten vechten tegen de regering in Kiev.

Volgens Amnesty roept het decreet ook verontrustende vragen op. “Zoals de vraag of journalisten en activisten die melding maken van vermeende verliezen in Oekraïne in de toekomst strafrechtelijk vervolgd kunnen worden voor verraad”, aldus John Dalhuizen van Amnesty. Het CPJ meldt dat er mogelijk een straf van 20 jaar cel op staat. Volgens de persvrijheidsorganisatie blijkt uit eerder onderzoek dat journalisten die onderzoek doen naar Russische slachtoffers in Oekraïne bedreigd worden en ook worden aangevallen. 

 

Bekijk meer van

Vladimir Poetin Rusland

Praat mee

2 reacties

Wim Theunisse, 24 april 2022, 21:24

Om te weten wie Poetin is en hoe hij denkt moet men ver terug in de tijd.
Terug naar de tijd dat zijn pa de persoonlijke kok van Stalin was.

Mijn insteek is dat Poetin het beter wil doen als Stalin.
Als apparatsjik wil hij het beste jongetje van de klas zijn en dat terwijl hij in Oost-Duitsland niet opviel toen hij daar voor de K.G.B. werkte.
De wreedheid van de Tsjeka, de latere K.G.B., heeft hij wel mee gekregen.
De methoden van de Tsjeka konden verschillen per regio. De Izvestia van Brjansk vermelde dat mensen die de belasting niet konden betalen als straf naakt vastgeketend werden in de sneeuw. In Charkov gebruikte de Tsjeka de zogenaamde handschoenentechniek, waarbij ze de handen van hun gevangen onderdompelden in kokend water totdat de verbrande huid eraf kon worden gehaald, waarbij het slachtoffer achterbleef met pijnlijke ontvelde bloedende handen, zodat de martelaar achterbleef met “handschoenen” van mensenhuid. De Tsjeka in Kiev plaatste een kooi met ratten aan het lichaam van een slachtoffer, waarna de kooi werd verhit, zodat de ratten een weg baanden door het lichaam om aan de hitte te ontkomen.[3] In Odessa werden mensen aan planken vastgeketend en langzaam in een oven of een tank vol kokend water geschoven. In oblast Voronezj werden slachtoffers naakt in tonnen die beslagen waren met spijkers gezet en van een heuvel afgerold. In Armavir kregen slachtoffers een leren band met een ijzeren bol om het hoofd gewikkeld, die werd aangetrokken zodat hun schedels verbrijzelden. In andere plaatsen werden slachtoffers naakt buiten neergezet in de vrieskou, waarna er emmers met water over de slachtoffers heen werden gegooid, zodat de slachtoffers veranderde in bevroren “standbeelden”.De methoden van de Tsjeka konden verschillen per regio. De Izvestia van Brjansk vermelde dat mensen die de belasting niet konden betalen als straf naakt vastgeketend werden in de sneeuw. In Charkov gebruikte de Tsjeka de zogenaamde handschoenentechniek, waarbij ze de handen van hun gevangen onderdompelden in kokend water totdat de verbrande huid eraf kon worden gehaald, waarbij het slachtoffer achterbleef met pijnlijke ontvelde bloedende handen, zodat de martelaar achterbleef met “handschoenen” van mensenhuid. De Tsjeka in Kiev plaatste een kooi met ratten aan het lichaam van een slachtoffer, waarna de kooi werd verhit, zodat de ratten een weg baanden door het lichaam om aan de hitte te ontkomen.[3] In Odessa werden mensen aan planken vastgeketend en langzaam in een oven of een tank vol kokend water geschoven. In oblast Voronezj werden slachtoffers naakt in tonnen die beslagen waren met spijkers gezet en van een heuvel afgerold. In Armavir kregen slachtoffers een leren band met een ijzeren bol om het hoofd gewikkeld, die werd aangetrokken zodat hun schedels verbrijzelden. In andere plaatsen werden slachtoffers naakt buiten neergezet in de vrieskou, waarna er emmers met water over de slachtoffers heen werden gegooid, zodat de slachtoffers veranderde in bevroren “standbeelden”.
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tsjeka

Wim Theunisse, 24 april 2022, 21:33

P.S. Het plaatsen van inlanders in tonnen beslagen met spijkers van een heuvel afrollen werd in Nederlands Indië ook gedaan na 1945.
Dat werd mij verteld door een dader die lachend weg liep.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.