Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 28 november 2023, 12:38 | 0 reacties, praat mee

Plasterk stopt als Telegraafcolumnist tijdens verkenning

Ronald Plasterk schrijft sinds 2020 columns voor de krant. - © Robin Utrecht

Ronald Plasterk legt zijn werk als columnist bij De Telegraaf tijdelijk neer, zolang hij aan de slag is als verkenner in Den Haag. Dat zegt hoofdredacteur Kamran Ullah dinsdag. Laatste wijziging: 28 november 2023, 13:12

De columns van de voormalige PvdA-minister waren ook onderwerp van gesprek in aanloop naar zijn aanstelling als verkenner. In zijn column sprak hij namelijk al een duidelijke voorkeur uit voor een rechts kabinet, met PVV, VVD, NSC en BBB. Voor de meeste politiek leiders vormde dat geen obstakel om hem verkenner te maken.

“Hij gaat nu als onafhankelijk verkenner aan de slag, en dan denk ik dat hij die mening wel voor zich houdt”, zei BBB-leider Caroline van der Plas bijvoorbeeld. Telegraaf-hoofdredacteur Ullah vindt het “mooi om te horen dat Plasterks Telegraafcolumns zo breed worden gelezen”.

Het is de bedoeling dat Plasterk met de partijleiders in gesprek gaat en uiterlijk 5 december verslag uitbrengt. De nieuwe Tweede Kamer kan dan op 7 december in debat over zijn conclusies. Naar verwachting gaat Plasterk daarna weer door met zijn column.

Bekijk meer van

Ronald Plasterk De Telegraaf

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.