— woensdag 14 augustus 2013, 12:40

Plan klokkenluidersplatform ‘Publeaks’

Op 9 september wordt PubLeaks gepresenteerd, een nieuw Nederlands platform voor klokkenluiders. Bijzonder aan het project is een anonimiteitsgarantie en de toezegging van media als ANP, NOS en RTL om eventuele klokkenluiders juridische bescherming te verlenen. De domeinnaam publeaks.nl werd in maart vastgelegd is wel actief, maar bevat nog geen site. Ook werkt de server (nog) niet met beveiligde verbindingen. In het NCRV-radioprogramma Lunch! plaatste Joost Oranje, hoofdredacteur Nieuwsuur, wel vraagtekens bij de mogelijk concrete verwerking van aangeboden materiaal, zeker met zoveel deelnemende partijen. Ook zijn er nu al mogelijkheden om bronnen garanties te bieden over anonimiteit. Het is nog onduidelijk hoe de site in de praktijk gaat werken en hoe de identiteit van uploaders wordt beschermd.

Bekijk meer van

RTL PubLeaks NOS ANP

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.