website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Petitie voor recensent om persfaciliteiten terug te krijgen van De Nationale Opera

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in conflict op maandag 8 april 2019, 09:02

Nieuws Journalist Robert Vinkenborg is een petitie gestart met het verzoek aan De Nationale Opera (DNO) om recensent Olivier Keegel weer alle persfaciliteiten te geven. Olivier Keegel is welkom bij alle producties en het staat hem vrij te schrijven wat hij wil, maar dat wordt niet langer mede-gefaciliteerd door het gezelschap.

Volgens DNO heeft Keegel in Het Parool “de grenzen van het journalistiek betamelijke” hebben overschreden. Hij krijgt daarom geen perskaarten meer (Het Parool, betaald via Blendle). Keegel was al drie jaar actief als operarecensent van Opera Gazet actief bij DNO.

In het artikel ‘Laatste seizoen Pierre Audi is hautaine klap in het gezicht van de traditionele operaliefhebber’ gaf Keegel zijn visie op de programmering van het seizoen 2018-2019 en dat viel niet in de smaak bij DNO.

Vinkenborg vindt dat DNO de persfaciliteiten weer moet herstellen. Het is volgens hem en mede-ondertekenaars niet de taak “van een kunstinstelling te bepalen wat, in een over haar geschreven opiniestuk, “betamelijke” en “onbetamelijke” journalistiek is, laat staan daarom belemmeringen voor de recensent in kwestie op te werpen”. Hij roept collega’s op de petitie te ondertekenen.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.