— maandag 8 april 2019, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Petitie voor recensent om persfaciliteiten terug te krijgen van De Nationale Opera

Journalist Robert Vinkenborg is een petitie gestart met het verzoek aan De Nationale Opera (DNO) om recensent Olivier Keegel weer alle persfaciliteiten te geven. Olivier Keegel is welkom bij alle producties en het staat hem vrij te schrijven wat hij wil, maar dat wordt niet langer mede-gefaciliteerd door het gezelschap.

Volgens DNO heeft Keegel in Het Parool “de grenzen van het journalistiek betamelijke” hebben overschreden. Hij krijgt daarom geen perskaarten meer (Het Parool, betaald via Blendle). Keegel was al drie jaar actief als operarecensent van Opera Gazet actief bij DNO.

In het artikel ‘Laatste seizoen Pierre Audi is hautaine klap in het gezicht van de traditionele operaliefhebber’ gaf Keegel zijn visie op de programmering van het seizoen 2018-2019 en dat viel niet in de smaak bij DNO.

Vinkenborg vindt dat DNO de persfaciliteiten weer moet herstellen. Het is volgens hem en mede-ondertekenaars niet de taak “van een kunstinstelling te bepalen wat, in een over haar geschreven opiniestuk, “betamelijke” en “onbetamelijke” journalistiek is, laat staan daarom belemmeringen voor de recensent in kwestie op te werpen”. Hij roept collega’s op de petitie te ondertekenen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.