— donderdag 11 september 2008, 09:08

Persvrijheid Marokko onder zware druk

Deelnemers aan de conferentie 'Better journalism - More freedom' in Den Haag hebben via een petitite aan de Marokaanse autoriteiten geprotesteerd tegen de behandeling van Hassan Rachidi, voormalig directeur van de Marokkaanse tak van nieuwszender Al Jazeera. Rachidi's persaccreditatie werd ingetrokken en hem werd een boete van 5000 euro opgelegd, naar aanleiding van zijn verslaggeving over een op 7 juni van dit jaar bloedig neergeslagen demonstratie in de havenplaats Sidi Ifni. Daarbij kwamen volgens mensenrechtenorganisaties negen demonstranten om het leven. Rachidi was te gast bij de conferentie, die werd georganisseerd door Free Voice, een Nederlandse organisatie die onafhankelijke media in ontwikkelingslanden en persvrijheid steunt. In zijn toespraak - integraal te vinden op de site van Free Voice - stelt Rachidi dat de hervormingen onder koning Mohammed VI inmiddels steeds stroever verlopen en de autoriteiten met hoge boetes de media proberen te frustreren.

Bekijk meer van

Marokko

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.