— maandag 3 augustus 2009, 07:09

Weekbladen uit de handel genomen in Marokko

UPDATE Een opiniepeiling over de Marokkaanse koning Mohammed VI is het Franstalige onafhankelijke weekblad TelQuel en het Arabischtalige zusterbald Nichane duur komen te staan. Alle exemplaren van het meest recente nummer zijn in beslag genomen. Ondanks dat het land onder leiding van Mohammed VI toleranter en liberaler is geworden en er meer persvrijheid is dan onder Hassan II, blijven enkele onderwerpen zeer gevoelig liggen voor kritische journalisten: de monarchie, de islam, het leger en de bezette Westelijke Sahara. TelQuel en Nichane zijn dit jaar al vaker aangepakt. De hoofdredacteur is in een proces verwikkeld wegens belediging van de koning, eerder nummers zijn ook uit de handel genomen en bij andere rechtszaken moest TelQuel 10.000 euro boete betalen. Meer bij De Telegraaf

Bekijk meer van

Marokko

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.