basis naar compleet

— woensdag 10 januari 2018, 16:36 | 0 reacties, praat mee

‘Persprotocol gemeente Westland van de baan’

Beeld: Pexels

Een nieuw protocol van de gemeente Westland dat filmende en fotograferende journalisten ernstige beperkingen moest opleggen is, in ieder geval voorlopig, van de baan. De serie regels, opgesteld door burgemeester Agnes van Ardenne, zou donderdagavond besproken worden door de fractievoorzitters binnen de gemeente, maar is van de vergader-agenda gehaald. De burgemeester gaat eerst een gesprek met de pers aan over het protocol. Laatste wijziging: 11 januari 2018, 10:13

Dat meldt Omroep West. In het protocol stond onder andere beschreven dat camera’s bij gemeenteraadsvergaderingen maar in één hoekje van de raadszaal mogen staan, en dat de burgemeester mag bepalen welke journalisten wel en geen toegang krijgen tot de vergaderzaal. Ook de wandelgangen en fractiekamers zouden volgens het plan op sommige tijden verboden terrein zijn voor journalisten.

Politici in het Westland reageerden eerder al kritisch op het plan. “Dit protocol probeert een probleem op te lossen dat er niet is”, schreef CDA-fractieleider Piet Vreugdenhil bijvoorbeeld. De politieke partij Gemeentebelang noemde het protocol ‘belachelijk’.

Half november kwam burgemeester Van Ardenne in opspraak nadat ze een cameraploeg van EenVandaag de toegang tot de vergaderzaal verbood. Volgens de burgemeester was het ordelijk verloop van de vergadering in geding. EenVandaag volgde met zijn cameraploeg één specifiek raadslid (Dave van der Meer van LPF-Westland) voor een portret. Als dat bij alle 39 raadsleden gedaan zou worden, komt de raad niet aan vergaderen toe, verweerde Van Ardenne zichzelf destijds.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.