— donderdag 2 november 2017, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Persprijs Rotterdam 2017 naar Vers Beton

Containers in de haven Rotterdam | Lex van Lieshout / ANP

Het Rotterdamse online magazine Vers Beton heeft de Persprijs Rotterdam 2017 gewonnen voor hun boek 'Help, we zijn populair'. Het is een kritische liefdesverklaring aan de stad, die de laatste jaren een 'Rotterdamse renaissance' ondergaat. Het boek heeft de vorm van een serie portretten, korte essays, schetsen en foto’s van mensen en plekken in de stad.

De Persprijs Rotterdam beloont journalistieke producties over Rotterdam en omgeving. Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro verbonden. De winnaars krijgen bovendien een glazen kunstobject.

Er waren voor de editie van dit jaar 24 producties ingestuurd, waaronder twee reportages van NRC (over het Feyenoord-kampioenschap door de ogen van de politie en een nieuwe operatieprocedure van het Erasmus MC, waarover de betrokken patiënten nog niet waren ingelicht).

Voetbalverslaggever van het AD Mikos Gouka was genomineerd voor zijn boek ‘Kampioenen’, eveneens over Feyenoord. Vers Beton zegt het aan de prijs verbonden geldbedrag te investeren in nieuwe journalistieke producties. Meer bij Vers Beton

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.