website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Persprijs Rotterdam 2017 naar Vers Beton

Lars Pasveer — Geplaatst in persprijs op donderdag 2 november 2017, 09:10

Containers in de haven Rotterdam | Lex van Lieshout / ANP

Containers in de haven Rotterdam | Lex van Lieshout / ANP

Nieuws

Het Rotterdamse online magazine Vers Beton heeft de Persprijs Rotterdam 2017 gewonnen voor hun boek ‘Help, we zijn populair’. Het is een kritische liefdesverklaring aan de stad, die de laatste jaren een ‘Rotterdamse renaissance’ ondergaat. Het boek heeft de vorm van een serie portretten, korte essays, schetsen en foto’s van mensen en plekken in de stad.

De Persprijs Rotterdam beloont journalistieke producties over Rotterdam en omgeving. Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro verbonden. De winnaars krijgen bovendien een glazen kunstobject.

Er waren voor de editie van dit jaar 24 producties ingestuurd, waaronder twee reportages van NRC (over het Feyenoord-kampioenschap door de ogen van de politie en een nieuwe operatieprocedure van het Erasmus MC, waarover de betrokken patiënten nog niet waren ingelicht).

Voetbalverslaggever van het AD Mikos Gouka was genomineerd voor zijn boek ‘Kampioenen’, eveneens over Feyenoord. Vers Beton zegt het aan de prijs verbonden geldbedrag te investeren in nieuwe journalistieke producties. Meer bij Vers Beton

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.