word studentlid

— dinsdag 7 juli 2009, 15:39 | 1 reactie

PCM wil van boeken af

PCM Uitgevers wil af van de Algemene Uitgeverijen. Onder leiding van de nieuwe eigenaar De Persgroep is gekeken naar 'strategische en operationele synergie'. Die is zo gering dat PCM van de boeken af wil. PCM Algemene Uitgeverijen is bekend van uitgeversnamen als A.W. Bruna, Unieboek, Het Spectrum, De Boekerij, J.M.Meulenhoff en Standaard Uitgeverij. Sinds eind 2006 kennen de Algemene Uitgeverijen binnen PCM Uitgevers een grote mate van autonomie en zelfstandigheid, hetgeen de ontwikkeling en resultaten van de Algemene Uitgeverijen goed heeft gedaan. Laatste wijziging: 8 juli 2009, 10:52

In 2008 behaalde PCM Algemene Uitgeverijen met 250 medewerkers en ongeveer 1.200 nieuwe titels een gezamenlijke omzet van € 97,6 miljoen met een bedrijfsresultaat (EBITDA) van € 9,5 miljoen.

Dit betekent een toename van de omzet met € 5,6 miljoen en een toename van het bedrijfsresultaat met ruim € 2,0 miljoen in vergelijking met 2007.

Over de eerste zes maanden van 2009 laten de Algemene Uitgeverijen van PCM Uitgevers operationeel en financieel een positieve ontwikkeling zien.

Bekijk meer van

PCM

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Reacties

1 reactie

klaas, 7 juli 2009, 19:51

Mischien nog iets voor Jan de Roos (NDC Mediagroep)deze is toch nog op overnamepad.Zijn laatste overname is nog niet (breed bekend maar is alwel een feit. Het zijn overgens hah-kranten

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.