persveilig seminar

— vrijdag 25 juli 2014, 08:29

Pauw maakt reportage in Bangladesh

Jeroen Pauw blijkt na afloop van zijn praatprogramma Pauw & Witteman afgereisd te zijn naar Bangladesh. Hij is daar nu bezig met een reportage over de situatie in de kledingindustrie. Vorig jaar april raakte Bangladesh in het nieuws, toen in de hoofdstad Dhaka een gebouw met daarin vijf kledingfabrieken instortte. De ramp kostte uiteindelijk 1.127 mensen het leven en nog eens duizenden raakten gewond. De 43-jarige Pauw ging terug naar de plek des onheils en constateerde dat de werkomstandigheden van veel arbeiders nog steeds slecht zijn. "Veel fabrieken zijn nog altijd levensgevaarlijk, een werkweek duurt niet zelden 80 uur en de betaling ligt ver onder een - zelfs voor lokale begrippen - leefbaar loon. Een lange dag werken levert een werknemer meestal nog geen twee euro op." De reportage is vrijdag 5 september bij de NOS op Nederland 1 te zien.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.