banner festival 23

— vrijdag 15 oktober 2010, 11:11

Pauw baalde van uitzending Enait

Jeroen Pauw kijkt met gemengde gevoelens terug op de uitzending van Pauw en Witteman met Mohammed Enait, een advocaat die in de rechtszaal weigerde op te staan voor de rechter. Enait verliet eind vorig jaar de uitzending, omdat hij zich ergerde aan de vragen van Pauw. ("Omdat de profeet Mohammed een muts draagt, doe jij het ook?") "Ik baalde dat ik me had laten opnaaien. Dat ik niet in control was", zegt Pauw nu in een interview met JFK magazine. "En ik baalde dat ik hem tutoyeerde." Laatste wijziging: 15 oktober 2010, 13:12

“Maar aan de andere kant denk ik: ja, zo ging het gewoon. Ik had op dat moment een gruwelijke hekel aan de houding van die man en überhaupt aan dat hele achterlijke moslimgedoe, waardoor ik dingen deed die ik niet moet doen. En uiteindelijk kan dat ook wel een aardige uitzending opleveren.”

Zijn ‘botte’ manier van vragen stellen heeft wel een functie, zegt Pauw. “Kijk, we zitten daar met zijn tweeën, dat betekent dat ik iets anders moet doen dan Paul (Witteman, red.). Daardoor kan ik soms wat ordinairder, wat botter of wat provocatiever zijn, omdat ik een andere kant moet vertegenwoordigen van het duo. En daarnaast is het een televisieprogramma waar meer dan een miljoen mensen naar kijken, dus moet je soms ook iets aan die tafel laten gebeuren.”

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.