Tegel Beeld en Geluid

— maandag 19 mei 2014, 15:02

Partner Greenwald mag in beroep

David Miranda, de partner van journalist Glenn Greenwald die vorig jaar negen uur lang werd vastgehouden op het Londense vliegveld Heathrow, mag tegen die aanhouding in beroep gaan. Begin dit jaar oordeelde een hogere rechtbank in Engeland dat die detentie onder speciale anti-terreurwetgeving legitiem was. Volgens het Britse Hof van Beroep is de zaak uitzonderlijk en belangwekkend genoeg dat Miranda - die zelf geen journalist is - een dergelijk beroep mag aantekenen. Het beroep in de zaak Miranda draait om drie conflicten: dat er onder de Britse anti-terreurwetgeving onvoldoende reden was om Miranda aan te houden, dat de negen uur detentie buitenproportioneel was en dat Miranda's mensenrechten, zoals gegarandeerd in het Europees Verdrag tot Bescherming van de Rechten van de Mens, door de aanhouding zijn geschonden. Meer bij Press Gazette

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.