banner festival 23

— maandag 23 april 2018, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Papiertekort bij kranten Persgroep

Een rol krantenpapier - © Max Pixel

Kranten van de uitgever De Persgroep hebben noodmaatregelen moeten nemen omdat het bedrijf met een acuut tekort aan papier kampt. Het uiterlijk van sommige bijlagen wordt aangepast. Laatste wijziging: 23 april 2018, 11:18

Toen het bedrijf begin dit jaar merkte dat het internationale aanbod niet toereikend was, zijn noodmaatregelen genomen om de gevolgen voor lezers en redacties te beperken.

Zichtbare verandering is dat bijvoorbeeld dat de Volkskrant-bijlage Sir Edmund vanaf dit weekeinde verschijnt op glanzend papier en in een ander formaat: 2,5 centimeter kleiner en 2 centimeter smaller dan voorheen. Volgens de directie kosten deze maatregelen ‘meerdere tonnen’. De keuze voor ander papier, een restpartij, dwingt De Persgroep voor minstens een half jaar een andere drukker in te schakelen, in Weert. Op de eigen drukkerij in Lokeren staan machines gedurende die tijd stil.

Het weekendmagazine van het AD en Nederlandse regiokranten van De Persgroep wordt vanaf begin mei ook niet meer gedrukt in Lokeren, maar in Denemarken. Daar was nog papier, mits dit ter plaatse zou worden bedrukt.

“Ik zit al vijftien jaar in dit vak, dit heb ik nog nooit meegemaakt”, aldus Rudy Bertels, chief operating officer van De Persgroep. De schaarste op de papiermarkt was niet voorzien, omdat die volgt op jaren van overproductie.
Meer bij de Volkskrant / de Volkskrant via Blendle

Bekijk meer van

Volkskrant Sir Edmund Persgroep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.