— woensdag 30 maart 2011, 22:58 | 1 reactie, praat mee

Tabloid-omkat NRC: 8000 abonnees erbij

De introductie van NRC Handelsblad op tabloid heeft tot 124 opzeggingen geleid en tot 8000 nieuwe abonnees. Dat maakte hoofdredacteur Peter Vandermeersch eind maart in Leiden bekend. Van de 124 opzeggers heeft inmiddels de helft besloten terug te keren, nadat zij hoogstpersoonlijk gebeld werden door een van de redacteuren van NRC. De resultaten van de overgang zijn daarmee positiever dan vooraf werd verwacht. Uit lezersonderzoek bleek dat 5 procent van de lezers (ongeveer 10.000 mensen) hun abonnement per direct zou opzeggen als de krant op tabloid zou verschijnen. De overgang is daarmee een succes. Bij nrc.next is, sinds 1 maart, ook een stijging van het aantal abonnees waargenomen. De krant kreeg 2000 nieuwe lezers.

Vandermeersch kondigde verder aan dat in mei de columns uit de krant geëvalueerd zullen worden. Dat zal tot gevolg hebben dat tussen nu en september afscheid zal worden genomen van een aantal – niet met naam genoemde – columnisten. Wel gaf hij aan de politieke wisselcolumn, waaraan Martin Bosma (PVV), Jolande Sap (GroenLinks) en Ton Elias (VVD) deelnemen, te braaf te vinden.
Ook gaat later de vorm van de krant verder op de schop. Het is een tweede stap in de overgang naar tabloid. Om bestaande lezers niet teveel te laten schrikken, is in eerste instantie het formaat veranderd en zal daarna de vorm aan de beurt komen.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Erikvh, 8 april 2011, 09:37

Zou je dat nu wel doen, het woord kat en NRC in 1 zin? ;-)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.