banner festival 23

— donderdag 28 juli 2022, 09:11 | 0 reacties, praat mee

Oud-journalist Gerrit van der Kooy (72) overleden

Gerrit van der Kooy in 2003, actief voor TROS Kamerbreed. Hij verliet kort daarna de journalistiek om in de Zwolse gemeentepolitiek actief te worden. | ANP Kippa

Voormalig politiek redacteur Gerrit van der Kooy is op 72-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Zwolle. Van der Kooy was dertig jaar politiek duider voor onder meer TROS Kamerbreed. In 2004 stopte hij en maakte de overstap naar de gemeentepolitiek. Laatste wijziging: 28 juli 2022, 09:21

Hij zat tussen 2006 en 2018 namens de VVD in de Zwolse gemeenteraad en was vast panellid aan het discussieprogramma Achter de Schermen van Radio Oost. Daarnaast was hij vaste columnist van weekkrant de Swollenaer.

Van der Kooy werd deze week met gezondheidsklachten opgenomen in het Isala-ziekenhuis, schrijft redacteur Peter de Jong.

De Stentor schrijft dat Zwolle met Van der Kooys overlijden een ‘markante levensgenieter’ verliest. Presentator Jan Erik Plettenburg van Achter de Schermen noemt Van der Kooy “een bevlogen journalist, van de oude stempel”, op wie hij nooit tevergeefs een beroep deed.

Bekijk meer van

TROS Kamerbreed

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.