— woensdag 18 april 2018, 08:45 | 0 reacties, praat mee

Oud-hoofdredacteur vast voor hacken van meer dan honderd vrouwen

© Flickr

UPDATE Oud-hoofdredacteur van de mannenwebsite Manners, Mitchell van der K., is opgepakt door de politie omdat hij meer dan honderd vrouwen heeft gehackt, onder wie directe collega’s en vlogster Laura Ponticorvo. Hij is aangeklaagd voor computervredebreuk. Dat meldde RTL Nieuws gisteren. Wayne Parker Kent, de uitgeverij waar Manners toe behoort, bevestigt aan Villamedia dat Van der K. eerder dit jaar, toen zijn praktijken aan het licht kwamen, op staande voet is ontslagen.

‘Eind februari is een medewerker aangehouden door de politie in verband met een onderzoek naar computervredebreuk in de privésfeer, het hacken van privé email- en icloud accounts. Kort daarna besloten we -in overleg met onze advocaat- om per direct het dienstverband van deze medewerker te beëindigen en is dus niet meer werkzaam bij Manners Magazine’, bevestigt een van de oprichters van Wayne Parker Kent, Tobias de Rooij. ‘Voor de personen die slachtoffer zijn geworden is dit natuurlijk een persoonlijk drama.’

Of er vrouwen bij de uitgeverij slachtoffer zijn geworden van de hacker, en aangifte hebben gedaan, wil hij niet kwijt. ‘Voor verdere vragen verwijzen wij u door naar het OM.’

Verschillende vrouwen hebben aangifte gedaan tegen de oud-hoofdredacteur. Volgens De Telegraaf heeft Van der K. toegegeven dat hij vrouwen heeft gehackt, maar ontkent hij de beelden te hebben verspreid. Dat zou een anonieme hacker hebben gedaan. De zaak kwam aan het licht toen Ponticorvo vorig jaar aangifte deed van hacking, toen seksueel getinte privéfoto’s en –video’s van haar opdoken.

Van der K. was naast tekstschrijver ook lokaal politicus voor de VVD in Almere. De VVD heeft het gerechtelijk onderzoek niet afgewacht, en Van der K. uit de partij gezet.


Meer bij RTL Nieuws
en De Telegraaf.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.