word studentlid

— donderdag 10 mei 2012, 20:50 | 0 reacties, praat mee

OR Wereldomroep en directie zijn het eens

De directie en ondernemingsraad van de Wereldomroep zijn het eens over de nieuwe te varen koers van de afgeslankte organisatie. “De directie heeft onze aanbevelingen overgenomen. Het verbaast ons dat het zo snel is gegaan”, zegt voorzitter Henk Lansink van de ondernemingsraad. “Het gaat nu nog alleen om het aanpassen van een paar formuleringen “Daar komen we morgen wel uit.” Laatste wijziging: 11 mei 2012, 01:04

Tijdens het laatste overleg morgen probeert de ondernemingsraad een vergoeding uit het vuur te slepen voor de vele freelancers voor wie geen werk meer zal zijn.

Lansink: “Juridisch zal het heel lastig zijn om een vergoeding af te dwingen. Freelancers staan immers niet op de loonlijst. Toch hopen we iets voor ze te kunnen regelen.” 

De ondernemingsraad had heel wat noten op haar zang vanochtend bij aanvang van de vergadering met de directie over ‘De nieuwe Wereldomroep’.

Zo eiste de raad dat de redactie onafhankelijk haar werk kan blijven doen, wanneer de Wereldomroep per 1 januari gaat vallen onder het ministerie van Buitenlandse Zaken. “Dat wordt verankerd in de subsidieaanvraag.” 

Honderd procent zeker is het niet dat de Wereldomroep buiten het omroepbestel gaat vallen. De NVJ doet een dringend beroep op de politieke partijen CDA, VVD, D66, Groen Links en Christen Unie om Radio Nederland Wereldomroep (met haar nieuwe taken) in het publieke omroepbestel te houden, met bescherming onder de Mediawet.

Verder gaat de directie akkoord met het inzetten van een kortegolfzender voor Cuba. De directie dacht de luisteraars te kunnen bereiken via internet. Uit onderzoek blijkt echter dat slechts twee procent van de jongeren in Cuba wordt bereikt. De kortegolfzender zal ook ingezet worden in Mexico en Venezuela, twee andere doellanden van de Wereldomroep.

Ook zijn beide partijen het eens over de invulling van de top, aldus Lansink. De directeur en hoofdredacteur zullen nevengeschikt zijn.

Directeur Jan Hoek bevestigt dat de breekpunten van tafel zijn. ‘We hopen er spoedig uit te zijn’.

Bekijk meer van

RNW

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.