— dinsdag 1 mei 2018, 10:34 | 0 reacties, praat mee

Oprichter WhatsApp weg bij Facebook

WhatsApp-oprichter en CEO Jan Koum vertrekt bij Facebook. Hij maakte zelf via Facebook bekend dat het ‘tijd werd om nieuwe dingen te gaan doen, om te beginnen oude Porsches verzamelen’. Volgens The Washington Post is bonje tussen Koum en Facebook-CEO Mark Zuckerberg, die WhatsApp vier jaar geleden inlijfde, echter de reden van zijn vertrek.

Naar verluidt wil Facebook de data van WhatsApp ontsluiten, terwijl Koum er altijd alles aan gedaan heeft om die data te versleutelen. Volgens de Amerikaanse krant is Koum de afgelopen maanden – waarin Facebook steeds verder wegzakte in een privacy-schandaal – minder vaak op kantoor geweest. Hij zou ook uit het bestuur van Facebook stappen. Mede-oprichter van WhatsApp, Brian Acton, vertrok eerder dit jaar al bij Facebook en steunde de actie #deletefacebook.

Zuckerberg bevestigde het vertrek van Koum in een bericht op Facebook, waarin hij hem bedankte voor wat hij hem heeft geleerd over onder meer het versleutelen van berichten. ‘Die waarden zullen altijd het hart van WhatsApp vormen.’

Meer bij FD.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.