website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Oprichter Holland Herald is helemaal niet dood

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in tijdschrift op vrijdag 18 januari 2019, 11:09

Nieuws Op vrijdag 28 december meldden diverse media, inclusief Villamedia, het overlijden van Jean-Jeacques van Belle, de oprichter van het KLM’s in-flight magazine Holland Herald. NRC meldt nu dat de beste man nog leeft en wel in Tirana.

Hij was het wel van plan, te overlijden op 23 december december 2018 op 88-jarige leeftijd. In het ziekenhuis had hij namelijk te horen gekregen dat zijn einde nabij was. Hij wilde de regie in eigen handen houden. Van Belle had alles al geregeld.

Zijn voormalige medewerker Rick Wilson had hij gevraagd een necrologie te schrijven. Wilson liet de necrologie met geld van Van Belle vertalen naar het Nederlands. Persdienst ANP maakte een nieuwsbericht over Van Belle’s dood. Dagbladen namen het over en talloze websites volgden.

Van Belle was echter niet dood. “Ik nam pillen in waarvan mij was verteld dat ze dodelijk zijn. Maar ik werd gewoon weer wakker.”

En toen wist Van Belle het niet meer. “Ik heb een vlucht genomen naar Albanië, enkele reis.” Daar bezocht hij uiteindelijk de Nederlandse ambassade in Tirana. Hij was in de buurt en dacht: waarom geen bezoekje brengen? “Doe ik altijd als ik in een buitenlandse hoofdstad ben.” En zo kwam NRC er achter. De vrouw van journalist Pieter van Os, die voornamelijk schrijft voor NRC en De Groene Amsterdammer, is de ambassadeur. 

Lees ook:
Oprichter Holland Herald overleden (28 december 2018)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.