— donderdag 24 december 2015, 09:52 | 0 reacties, praat mee

Opnieuw arrestatie journalist bij Pegida-demonstratie

Remko de Waal / ANP

Vakvereniging NVJ heeft opheldering gevraagd bij de politie over de arrestatie en vermeende mishandeling van een Amerikaans-Nederlandse journalist, afgelopen zaterdag bij een Pegida-demonstratie in Rotterdam.

Secretaris Rosa Garcia López zegt er zwaar aan te tillen dat de arrestatie blijkbaar met zoveel geweld gepaard ging, dat Roberson er diverse blauwe plekken aan overhield. “We zullen verhaal halen”, aldus Garcia López in Dit is de Dag op Radio 1.

Volgens de politie wilde Roberson toegang tot het terrein van de demonstratie zonder politieperskaart. Roberson bezit een Amerikaanse perskaart die hij zegt te hebben getoond. “Ik heb mijn perspas altijd om mijn nek hangen, omdat ik wel vaker wordt lastig gevallen door de politie”, aldus Roberson tegenover platform Joop.

De politie wil niet reageren op de beschuldigingen van mishandeling. Een woordvoerder stelt tegenover Joop: “Toegang tot de pier was er voor de demonstranten, hulpverleners en media met, zoals gebruikelijk en welbekend, de politieperskaart van de NVJ. Daar maakte de aangehoudene geen deel van uit. Het staat betrokkene vrij om een klacht in te dienen. De inhoudelijke behandeling van die klacht zal de politie op de geëigende manier behandelen.”

In oktober werd fotojournaliste Daphne Channa Horn opgepakt bij de Pegida-demonstratie in Utrecht. Zij was wel in bezit van een NVJ-perskaart. Die arrestatie beruste vooral op een misverstand tijdens de buitengewoon gespannen stemming. Horn kreeg van de betrokken agent verontschuldigingen aangeboden - publieke excuses bleven uit.

Bekijk meer van

Rotterdam Pegida

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.